A három szint

Tech szint:

Ez a szint onnan kapta a nevét, hogy multimédiás eszközöket használ, és az Alpha tanítási anyaggal a technika vívmányain keresztül, elvont gondolatokat átbeszélve és azokon elgondolkozva ismerkednek meg a résztvevők.

Ez a szint leginkább idősebbek számára (14-18 évesek) van kitalálva és azok számára, akiknek már van valamilyen elképzelésük a kereszténységről, talán azért mert régebben kapcsolatba voltak egy gyülekezettel vagy talán azért , mert az iskolai hitoktatásban vettek részt.

 

Active szint:

Ez a szint onnan kapta a nevét, hogy a résztvevők aktív elfoglaltságok keretén belül ismerik meg az Alpha tanítási anyagot. Az alkalmak játékkal kezdődnek, majd vizuális segédanyagok, kis jelenetek és a tartalomhoz kapcsolódó feladatok veszik át az elvont gondolkodás és a kiscsoportos beszélgetések szerepét.

Ez a szint leginkább a fiatalabb korosztály számára megfelelő (11-14 évesek), és azok számára, akik nem annyira gondolkodó típusúak vagy éppen nincsenek igazán otthon a könyvek világában.

 

Lite szint:

Ezt a szint onnan kapta a nevét, hogy itt egy jóval egyszerűbb és rövidebb kurzus anyaga van elkészítve.

Ez az anyag leginkább iskolákban használható, különösen diákok vezette kiscsoportokban és olyan helyzetekben, amikor lehetetlen teljes kurzust tartani valamilyen kényszerítő körülmény (pl. idő) miatt.